Výborné zlepované medovníčky (Pardubický perník )

4421293-single-gingerbread-heart-covered-with-chocolate-with-jam-filling-partially-bitten-stock-photo

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:

1 kg kryš.cukor

 1/2 l voda

 1 čl sóda bikarb. a toto varíme 5 min. a 1 až 2 hod odstáť.

ďalej pridáme:

2 kg hl. múka

4 vajcia

38 dkg medu

8 dkg sliv. lekvár

1 prášok do perníka

20g salajka

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame na hladké cesto, ktoré necháme v chlade stáť 12 hod. Rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm
vykrajujeme a pečieme na Cerou pomastenom plechu na 150 C.

PLNKA:
Z upečených perníkov odložíme asi 60 ks, ktoré zalejeme1/2l horúcej vody necháme spariť a roztlačíme vidličkou. Potom pridáme 6-7 PL džemu. Plníme medovníčky a zlepujeme. Namáčame v čokoláde.

Prajem dobrú chuť.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://www.123rf.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like