Výborné nepečené arašidové kopčeky s karamelom a bielou čokoládou

recept-na-nepecene-cukrovi-s-karamelem-a-arasidy

Na tieto sladké kopčeky nemusíte ani zapínať rúru :). Jednoduchý recept na koláčiky v podobe malých kôpok arašidovo-karamelovej zmesi, obalené v bielej čokoláde vám zaberie minimum času a pochutia si na ňom deti i dospelí.

  • Čas prípravy: 45 minút + čas na chladenie
  • Porcie: cca 24 ks

Ingrediencie

  • 30 karameliek
  • 3 lyžice smotany
  • 15 g masla
  • 1 hrnček nesolených arašidov
  • 360 g bielej čokolády

polar-bear-paws-3

Postup

  1. Plech vyložte papierom na pečenie a dajte zatiaľ bokom.
  2. Karamelky rozpustite spoločne s maslom a smotanou v mikrovlnke alebo nad parou dohladka.
  3. Vmiešajte do zmesi arašidy a potom ju nechajte približne 15 minút chladnúť za občasného miešania.
  4. Potom dávkujte na plech malé kopčeky zmesi pomocou lyžice. Potom vložte plech do chladničky na 30 minút až hodinu.
  5. Rozpustite bielu čokoládu nad parou a postupne v nej namáčajte zatuhnutú karamelovú zmes. Vráťte späť na papier na pečenie.
  6. Plech opäť vložte do chladničky približne na hodinu a nechajte stuhnúť. Skladujte v vo vzduchotesnej nádobe.

polar-bear-paws-2

polar-bear-paws-4

zdroj : http://www.garnishandglaze.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like