Úžasné sicílske mandľové sušienky kompletne bez múky a pripravené už za pár minút

almond_joy_cookies

Podľa receptu sú tieto sušienky charakteristické pre Sicíliu – sú výborné, majú úžasnú chuť. Sú kompletne bez múky, takže ich môžu papať aj celiatici. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok poteší každý maškrtný jazýček.

POTREBNÉ PRÍSADY

200g mletých mandlí

 130g práškového cukru

3 bielky (nevyšľahané)

mandľová esencia 5 kvapiek (ja som dala mandľový likér – Amareto)

na ozdobenie kandizované ovocie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mandle zmiešame s cukrom a bielkami, pridáme mandľovú esenciu alebo Amareto … tu som oproti receptu urobila zmenu – masa sami zdala príliš riedka, takže som pridala cca 50g mletých orechov (hmota v chladničke čiastočne stuhne a dajú sa potom pekne robiť kôpky). Vznikne nám mazľavé cesto, ktoré sa podľa pôvodného receptu má cez vrecko s trubičkou alebo lis vytláčať na plech vystlaný papierom na pečenie, ale podľa mňa je vymiešaná masa bez chladenia nepoužiteľná – nedržala by tvar takže som ju dala na hodinu do chladničky a až potom som robila pomocou dvoch lyžičiek na pekáč malé kôpky, ktoré som zdobila kúskom kandizovanej čerešne a piekla som 15 min. pri 170°C. Po upečení necháme vychladnúť, nakoľko sú krehké a tvrdnú chladnutím … neodolala som a jednu som ochutnala … sú výýýýbornééééé

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like