Ricciarelli – výborné krehké mandľové cukrovinky bez lepku

ricciarelli-recipe3-1

Bezlepkové dobroty sú o kvapku zdravšie a tiež, ako som zistila, aj často chutnejšie :). Ak ste teda na bezlepkovej diéte alebo len hľadáte recept na zdravšie cukrovinky, tento môžem len odporučiť.

  • Čas prípravy: 1 h
  • Porcie: cca 50 kúskov
  • Nutričné hodnoty: Kalórie: 71, Tuk: 2 g, Sacharidy: 11 g, Sodík: 24 mg, Vláknina: stopovo, Bielkoviny: 4 g

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky mandľovej múky
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 bielky
  • 2 lyžičky mandľového extraktu
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžica kôry z citróna

ricciarelli-recipe3

Postup

  1. Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte múku, krupicový cukor, hrnček práškového cukru, kypriaci prášok a soľ.
  3. V druhej miske rozšľahajte bielky do snehu, vmiešajte mandľový extrakt, vanilku, citrónovú kôru a múčnu zmes.
  4. Z približne lyžice zmesi tvarujte guličky, ktoré pomocou dna pohára ľahko zplacnite a obaľte vo zvyšnom práškovom cukre. Sušienky skladajte na plechy.
  5. Potom nechajte plechy s pripravenými sušienkami odpočívať na linke približne 45 minút alebo kým ich povrch ľahko neoschne.
  6. Predohrejte rúru na 120 ° C.
  7. Sušienky pečte v predohriatej rúre približne 22 až 27 minút alebo kým nebudú na okrajoch zlatisté.
  8. Nechajte úplne vychladnúť a skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chlade.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : https://fearlessfresh.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like