Pripravte skvelý dezert aj bez dlhého pečenia – jednoduchú, rýchlu a najmä chutnú nepečenú roládu s kokosom

hqdefault

POTREBNÉ PRÍSADY: 

CESTO:

6 balíkov marína keksov

200g práškového cukru

5PL kakaa

1dcl silnej tureckej kávy aj s „usadeninou“:)

1dcl rumu

na posypanie trochu kokosu.

KRÉM:

200g obyčajného masla

200g práškového cukru

50g strúhaného kokosu

POSTUP PRÍPRAVY :

Na orechovom mlynčeku si pomelieme marína keksy, pridáme cukor, kakao a horúcu kávu aj s usadeninou a rukou zamiešame.

Pomaličky a veľmi postupne pridávame rum, pretože cesto nemôže byť ani suché, ale nemôže sa ani lepiť na ruky – všetko závisí od toho, koľko rumu pridáte. Ak ste už pridali celé deci rumu a nechcete tam mať priveľa alkoholu, ale cesto ešte nemáte v jednom kuse, môžete pridávať ešte po troške teplej/horúcej vody. Môžete aj mlieko, ale to sa rýchlo kazí a v káve máte aj tak vodu.

Maslo necháme zmäknúť a šupneme do väčšej nádoby.

Všetko rozmixujeme.

Pridáme cukor a ďalej mixujeme.

Pridáme kokos a zamiešame.

Takto nám vznikli dve masy, ktoré už musíme dať len dokopy – ale nezmiešať:)

Na dosku si rozložíme mastný papier, nasypeme trochu kokosu a vyvaľkáme na ňom tmavú masu alá cesto:)

Čo najrovnomernejšie na to rozotrieme mäkký krém (rovnomerne preto, aby ste nemali zbytky ani na okrajoch, lebo je škoda každého kúsku)

Pomocou papiera postupne zrolujeme.

Preložíme na nejaký podnos a šups s tým do chladničky na stuhnutie.

Po 3-4 hodinách už môžeme krájať a…DOBRÚ CHUŤ!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.1

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like