Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké

gingerbread_cookies

POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky

200g práškového cukru

150g masla

3 vajíčka

6 PL medu

1 ČL sóda bikarbóny

1ČL mletej škorice

1 ČL perníkového korenia

2 PL kakaa

Maslo na vymastenie plechu

1 vajíčko na potretie perníčkov

Na zdobenie môžeme použiť orechy, mandle, alebo sneh z bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj „uši“ lepiť, to bude OK:-) ). Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúy, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).
Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.
TIP: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: http://www.hellawella.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like