Najlepšie nepečené karamelové kokosky s horkou čokoládou do 30 minút

recept-na-karamelove-kokosky

Kokosky pripravené ani nie za pol hodiny? Žiaden problém 🙂Tieto navyše obsahujú karamel a sú zabalené do chrumkavej čokoládovej polevy. Jednoduché nepečené cukrovinky, ktoré si celkom iste obľúbite nielen na Vianoce.

  • Doba prípravy: 30 minút
  • Porcie: cca 24 kusov

Ingrediencie

  • 45 ml mlieka
  • 85 g masla
  • cca 40 ks karameliek
  • 280 g strúhaného kokosu
  • 120 g horkej čokolády
  • lupienková soľ (voliteľné)

no-bake-salted-caramel-coconut-macaroons5

Postup

  1. V kastróliku zmiešajte mlieko, karamelky a maslo. Nechajte všetko rozpustiť a premiešajte dohladka. Nenechajte zmes variť a nechajte ju vychladnúť. Potom vmiešajte kokos.
  2. Približne lyžicu a pol zmesi pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte kôpky úplne vychladnúť.
  3. V malej miske rozpustite čokoládu nad parou alebo v mikrovlnke.
  4. Každú kokosku namočte z časti v čokoláde a vráťte na papier na pečenie. Zvyšnú čokoládu môžete nastriekať na vŕšky a potom ju nechajte stuhnúť.
  5. Nechajte kokosky kompletne zatuhnúť a potom skladujte v chlade a suchu vo vzduchotesnej nádobe.

no-bake-salted-caramel-coconut-macaroons4

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like