Najlepšie bielkové pusinky s vanilkou a čokoládovým mramorovaním

chocolate-swirl-meringue-by-bakers-royale

Pusinky sú u nás vždy tými najobľúbenejšími sladkosťami a zmiznú naozaj rýchlo (väčšinou ešte pred Vianocami). Ak ich milujete rovnako, ako my, vyskúšajte ich hriešnejšiu variantu obohatenú čokoládovým mramorovaním. Sú krásne a pritom naozaj jednoduché :).

  • Čas prípravy: 1 h 30 minút

Ingrediencie

  • 3 veľké bielka
  • 3/4 hrnčeka krupicového cukru
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky bieleho octu
  • 240 g čokolády, rozpustenej a zchladnutej na izbovú teplotu

chocolate-swirl-meringue-via-bakers-royale

Postup

  1. Predohrejte rúru na 130 ° C a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Vložte bielky do misky a vyšľahajte ich do polotuha. Za stáleho šľahania pridajte cukry, vanilku a ocot. Zvýšte otáčky a šľahajte, kým sneh nebude krásne lesklý a všetok cukor bude rozpustený.
  3. Rozpustenú čokoládu naprskajte na vŕšok snehu, ale nezamiešajte ju do zmesi!(Ideálne je túto časť rozdeliť na dve, teda polovicu množstvo čokolády naprskať, odobrať sneh na pusinky a potom opäť poprskať čokoládou a opäť vytvoriť pusinky).
  4. Lyžicou odoberajte bielkový sneh a na plech robte malé kopčeky snehu s čokoládou.
  5. Pečte v predohriatej rúre približne 40 až 50 minút, alebo kým sa pusinky nedajú ľahko odlepiť z podkladu.
  6. Nechajte ich vychladnúť na mriežke a potom skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chlade.

chocolate-swirl-meringue-from-bakers-royale

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://www.bakersroyale.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like