Ľahučké a výborné kokosky iba z 3 surovín!

010289

Kokosky patria k tým druhom cukroviniek, na ktorých sa vytvára celoživotná závislosť už od útleho detstva. Za moju závislosť na kokoskách jednoznačne môže babička. Jej kokosky boli šťavnaté, mäkké, rozstrapatené, proste dokonalé. Zaujímal by vás jej recept a jej tajomstvo?

POTREBNÉ PRÍSADY

2 bielky

140g práškového cukru

70 – 80g kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme dôkladne bielky a potom postupne prisypávame preosiaty práškový cukor a mixujeme.Keď je hmota vyšľahaná,vyberieme nádobu z vody a postupne ručne zamiešame kokos.V pôvodnom recepte je uvedené 20g strúhanky a 70g kokosu,ale mne sa zdalo,že by strúhanka iba kokosky pokazila,preto som ju vynechala a pridala viac kokosu.Pomocou dvoch lyžíc formujeme a ukladáme na peč.papier kokosky a dáme sušiť na 120 *C 20-25 min.Z tejto dávky je cca 24 ks (presne jeden plech).

Sú úžasné na povrchu chrumkavé ako pusinky a vo vnútri krásne mäkkučké 🙂

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like