Krehké vanilkové rohlíčky

410033-960x720-vanillekipferl-640x425

Suroviny:
210 g Masla
280 g Hladkej múky
50 g  cukru
1 vanilkový cukor
115 g  vlašských orechov
2 žltky

Postup:
Do misy alebo na dosku si preosejeme múku a cukor. Zmiešame ju s orechami a žltkamy. Do cesta zapracujeme maslo a všetko rýchlo zpracujeme. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pcez noc uležať v chladničke.

Z uležaného cesta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C do ružova.

ešte horúce upečené rohlíčky obalujeme v práškovom cukre zmiešaným s vanilkovým cukrom a ukládáme do krabice.

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like