Krehké podkovy s čokoládovým zdobením

a56f9f105bf1046a18a5c71ccf826487_view_l

Na tento recept som narazila, keď som hľadala alternatívu na vianočné rohlíčky, avšak bez orechov. Niektorí z mojich známých a priateľov boli na orechy alergický a tak chceli koláčiky, ktoré by mohli i oni. Tieto rohlíčky splnily nadmieru všetky očekávania :).

  • Doba prípravy: 1 h 30 minút
  • Porcie: cca 45 kusov

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 125 g kukuričného škrobu
  • 150 g práškového cukru
  • 375 g masla

Zdobenie

  • 100 g horkej čokolády, rozpustenej

potkove-za-sricu-766a489bc1fb263a6159cf0477f49ca9_view_l

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, cukor a škrob. Pridajte zmeknuté maslo a vypracujte hladké cesto.
  2. Cesto rozdeľte na tri časti, zabaľte do potravinárskej fólie a vložte aspoň na 15 minút do chladničky.
  3. Z cesta potom tvarujte malé podkovy. Môžete si prácu zjednodušiť a cesto tvarovať do jednoduchších tvarov.
  4. Rohlíčky skládajte na plech vyloženým papierom na pečenie a pečte v predohriatej trúbe na 180 °C približne 15 minút.
  5. Ešte teplé rohlíčky môžete obaliť v práškovom cukre alebo ich môžete nechať vyhladnúť a až potom namáčať do čokolády.
  6. Čokoládu rozpusťte nad parou alebo v mikrovlnke a namáčajte do nej konce rohlíčkov.
  7. Poukladajte ich späť na plech a vložte do chladničky na stuhnutie. Potom skladujte v suchu a chlade.

radna-28554997609258da5042c95270805d65_view_l

8fbfc39bd0748ee411f8adba9c851e5b_view_l

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://www.coolinarika.com/

 

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like