Karamelové vianočné pečivo s čokoládovou polevou a naozaj famóznou chuťou!

náhled-15

Pomaly začínate premýšľať nad škálou vianočného pečiva, ktoré máte v pláne tento rok svojej rodine upiecť? Preto Vám dnes predstavíme recept na úžasné orieškové minidortíčky , ktoré sú najlepšie na druhý deň po vychladení v chladničke.

Ide o obľúbené vianočné cukrovinky, ktoré báječne chutia a nikdy na tácke s ostatnými cukrovinkami dlho nevydržia.

INGREDIENCIE

  • 5 vajec
  • 8 lyžíc cukru kryštál
  • 8 lyžíc minerálnej vody s bublinkami
  • 8 lyžíc oleja
  • 8 lyžíc polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

KRÉM

  • 250 g cukru kryštál
  • 250 g masla
  • 250 ml vody
  • 50 g hladkej múky
  • 15 ml rumu

POLEVA

  • 100 g čokolády na varenie
  • Polovičky vlašských orechov

POSTUP

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky následne vymiešame s cukrom. Pridáme vodu a postupne pridáme aj zvyšok ingrediencií na cesto. Nakoniec do cesta pomaly zapracujeme sneh.
  2. Cesto rozdelíme na dve rovnako veľké časti. Upečieme buď súčasne, alebo na dve etapy, vo vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme na 180 stupňov.
  3. Medzitým si pripravíme náplň. Cukor dáme skaramelizovať. Keď sa rozpustí, pridáme maslo. Potom prilejeme 1 dl vody. Zahrievame a miešame na miernom plameni. Až je zmes horúca, pridáme zvyšok vody, múku a vymiešame hladký krém. Až dostaneme karamelovú, zamatovú konzistenciu, pridáme rum, zamiešame a odstavíme.
  4. Cesto je mäkkučké, takže si z neho ľahko vykrojíte kolieska pomocou normálneho vianočného vykrajovadla v tvare kruhu. Potom už stačí len poskladať. Na spodnú vrstvu naneste krém a priklopte druhým plátom cesta. Nakoniec vrch potrieme rozpustenou čokoládou a položíme na ňu polku vlašského orecha.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: tudasfaja.com

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like