Hrušky dusené v červenom víne so škoricou, klinčekmi a badyánom

recept-na-hrusky-s-vinnou-omackou

Originálny dezert, ktorý nie je náročný na prípravu a v týchto chladných dňoch dokonale zahreje telo i dušu. Prekvapte týmto zaujímavým dezertom vašu návštevu.🙂

  • Čas prípravy: 1 h
  • Porcie: 4

Ingrediencie

  • 500 ml červeného vína
  • 4 hrušky
  • 2 balenia zmesi korenia pre varené víno (škorica, klinčeky, badián)
  • 100 g cukru
  • 200 ml Smotany

Postup

  1. Víno priveďte do varu a pridajte korenie v sáčku. Po 5 minútach vyberte vrecko, pridajte cukor a vráťte na platňu.
  2. Olúpte hrušky, dajte ich do vína a varte 15-30 minút, podľa požadovanej mäkkosti.
  3. Uvarené hrušky nechajte vo víne vychladnúť. Potom podávajte s vínnou zmesou a smotanou.

 

zdroj : http://www.coolinarika.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like