Domáca študenská pečať

12431536_1052197261468078_1118810807_n-1-30k28ndeapmouaa89ywz62

Je to rýchla, výborná pochúťka, pripravujem ju každý rok.

POTREBNÉ PRÍSADY

1 Cera

 200 g práš. cukru

3 PL kakaa

3 vajíčka

100 g orechov

100 g želé cukríkov

 kandizované ovocie

50 g horkej čokolády

piškóty

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny postupne miešame nad parou. Vylejeme do formy a necháme cez noc stuhnúť……. Druhá možnosť je vytvarovať valec , obaliť v kokose a zabaliť do alobalu. Po stuhnutí krájame ako salámu.

1. Pripravíme si suroviny.

2. Vajíčka si rozšľaháme.

3. Želé cukríky si nakrájame , orechy a čokoládu nasekáme. Ak použijeme sušené ovocie, je ho treba namočiť do rumu, alebo arómy.

4. Necháme mierne vychladnúť. Pridáme orechy, cukríky, čokinu, kandizované ovocie a nakoniec zopár piškótov.. Poriadne zamiešame.

5. Formu vystelieme fóliou a čokoládovu hmotu tam vylejeme. Na skúšku som dala aj do košíčkov. Uložíme na noc do chladničky.

6. Druhá možnosť : Na alobal nasypať kokos a čokoládovú masu vyváľať v kokose do tvaru tenkej salámy.

7. Po stuhnutí krájame na tenké plátky.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like