Chutné medovníčky podla našej babky :-) sú mäkučké a hlavne chutné

ideas-for-arrangements-with-festive-christmas-cookies-and-gingerbread-1-805

POTREBNÉ PRÍSADY

1 časť :

 3 vajíčka

20 dg práš. cukru

15 dg medu

10 dg tuku

1 alebo 2 pol. lyžice kakaa ( keď niekto nelúbi kakao nemusí sa pridávať )

 2 časť :

 60 dg hladkej múky

1 malá lyžička soda bicarbona

1 malá lyžička kypriaceho prášku do perníka

 2 až 3 mallé lyžičky škorice mletej

2 až 3 velké pol. lyžice medovníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

1 časť v prísadách spolu poriadne vyšlaháme, postupne primiešame ostatné ingrediencie časť 2 a vymiesime cesto a dáme ho do chladu na 12 až 24 hodín odstáť.

Pred vykrajovaním a následným pečením vyberieme z chladničky cca 2 až 3 hodím dopredu

Cesto vyvalkáme na cca 4 – 5 mm a vykrajujeme rozne tvary.

Pečieme na papiery na pečenie pri teplate cca 200 až 220 C asi 8 až 10 min.

Keď pečiete niečo väčšie napr. perníkovú chalúpku tak treba piecť cca pri teplote 180 C asi 15 až 20 min.

Po upečení ich potieram rozšlahaným žľtkom a 1 malou lyž. instantnej kávy – treba to ale potrieť hneď po vybratí z trúby kým sú ešte teplé – výsledok je úžasný

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://amazows.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like