Arašídové pralinky. pojenie ľahko slanej chuťi arašidov so sladkou čokoládou a krémom? Znie to šialene. Šialene dobre! Presne tieto chute kombinujú tieto pralinky.

recept-na-arasidove-pralinky

Spojenie ľahko slanej chuťi arašidov so sladkou čokoládou a krémom? Znie to šialene. Šialene dobre! Presne tieto chute kombinujú tieto pralinky.

Potrebujeme

  • 2 hrnčeky cukru
  • 150 g kondenzovaného mlieka
  • 1/2 hrnčeka masla
  • 2 hrnčeky marshmallows (ak máte nejaké väčšie, pokrájajte ich)
  • 3/4 hrnčeka arašidového masla
  • 1/2 lyžičky vanilky alebo arómu
  • Cca 3 hrnčky pokrájanej tmavej čokolády
  • 2 lyžice stuženého tuku
  • Jemne posekané nesolené arašídy na ozdobu

 

Postup

Krok 1

V kastróliku zmiešajte maslo, cukor a kondenzované mlieko, za stáleho miešania zahrievajte, kým sa zmes nezačne variť, potom na strednom plameni varte asi 12 minút, občas premiešajte.

Krok 2

Do zmesi v kastróliku vmiešajte marshmallows, arašidové maslo a vanilku. Preložte do misy a dajte vychladiť asi hodinu a pol (alebo kým je zmes dostatočné tuhá, aby sa dala tvarovať).

Krok 3

Zo zmesi tvarujte guličky a pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte na 15 minút vychladiť do mrazničky.

Krok 4

Rozohrejte čokoládu a v nej namáčajte guličky, ktoré potom klaďte na plech vyložený papierom na pečenie. Ak chcete, môžete guličky ešte posypať jemne sekanými arašidmi či ešte preliať trochou čokolády.

Skladovanie: V chlade vo vzduchotesnej nádobe až dva týždne.

 

no-bake-chocolate-covered-peanut-butter-balls-2

r147521-jpg-rendition-largest

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://www.bhg.com/

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like