13 skvelých tipov, čo vám zaručene uľahčia vianočné pečenie

syringe-1

Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, ktoré vám prípravu cukrovinky a ďalších pokrmov určite o dosť uľahčí. Navyše na konci článku nájdete úžasný recept, ako si vyrobiť vlastné farebné zdobenie.🙂

Tip 1.  Najjednoduchšou metódou, ako dostať kúsok škrupiny z rozklepnutého vajíčka, je strčiť k nemu vo vode namočený prst.

vajicko

Tip 2. Naplňte plastovú striekačku krémom pre jednoduché zdobenie cukroviniek.

syringe

Tip 3. Do krabičky so sušienkami pridajte kúsok jablka, aby zostali vláčne.

susenky

Tip 4. Pre prekrásne ozdobenie muffinov a iných dobrôt použite kúsok čistej čipky a práškový cukor

krajka2

krajka

Tip 5. Dvojfarebné zdobenie? Naplňte dve vrecúška polevou len do polovice a vložte ich do zdobiaceho vrecúška spoločne.

2barevny-icing1

double-icing

Tip 6. Ak vám hnedý cukor stvrdol v jednoliatu hmotu, stačí ho dať na 20 sekúnd do mikrovlnnej rúry v nádobe zakrytej vlhkou papierovým obrúskom.

cukr

Tip 7. A aby vám cukor už znova nestvrdol, strčte k nemu do nádoby aj kúsok chleba alebo marshamallow.

cukr2

Tip 8. Avokádo je jedným z najzdravších pokrmov na svete. Skúste to s ním aj pri pečení a nahraďte ním maslo!

avokaaaaado

Tip 9. Nemáte čas na zdobenie? Počas posledných piatich minút pečenia dajte na vrch vašich muffinov veľký marshmallow.

frosting

cupcake3-413x276

Tip 10. Zbavte sa nežiadúcich bublín v torte tým, že ho pred strčením do rúry z menšej výšky hodťe aj s dózou na kuchynskú linku.

hazeni-dortem

Tip 11. Ak nemáte košíčky na muffiny, nezúfajte. Stačí vám papier na pečenie. Rozstrihajte ho na 10 x 10 cm a prehnite cez dno pohára.

cupcake-papir

cupcake-papir1

Tip 12. Vyrežte do papierového taniera dve diery a už sa nebudete musieť báť rozstrieknutého cesta od mixéra.

paper-plate

Tip 13. Naplňte vrecúško na zdobenie krémom ľahšie tak, že jeho okraje pretiahnete cez okraj hrnčeka.

frosting-bag

Bonus: Recept na domáci farebný cukor na zdobenie

Potrebujete

  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 až 1 lyžičku tekutého potravinárskeho farbiva vašej voľby (čím viac farbiva, tým sýtejšia farba)

Postup

  1. Predohrejte si rúru na 50 stupňov. (Nie viac!)
  2. Na plech položte papier na pečenie.
  3. Do uzatvárateľného plastového vrecka nasypte cukor a nalejte potravinárske farbivo.
  4. Sáčok uzavrite a poriadne ho postláčajte, aby sa všetok cukor sfarbila.
  5. Vysypte cukor na plech s papierom na pečenie do rovnomernej vrstvy.
  6. Dajte cukor na 10 minút do rúry.
  7. Rozbite kúsky cukru nožom.
  8. Nasypte cukor späť do vrecka a zatvorte tak, aby ste zostalo v vrecúšku čo najmenej vzduchu.
  9. Prejdite cez vrecúško niekoľkokrát valčekom.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : https://www.buzzfeed.com/

 

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like